Рент а кар Скопје

Рент а кар Скопје | Logo
Рент а кар Скопје | Address Автопат Пријателство, Скопје РЕЗЕРВАЦИЈА

Рент а кар Скопје

Автопат Пријателство, Скопје
 Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Кои се цените за изнајмување автомобили во Скопје?

Просечната цена на изнајмување автомобил во Скопје е околу 25 евра дневно за пократки изнајмувања до 15 дена и за изнајмување на мало возило (економска класа). Цените за изнајмување автомобили во Скопје РАЗЛИЧУВААТ во зависност од сезоната и времетраењето на изнајмувањето. Цената го вклучува следново:

  • изнајмување на нови возила
  • целосно сеопфатно осигурување
  • неограничена локална километража
  • во некои случаи, доведување на возилото до саканата адреса.

Дали плаќате депозит кога изнајмувате возило кај нас?

Не наплаќаме депозит на познати клиенти и корисници на нашите услуги. Често ни се случува потенцијален клиент да сака на еден ден да изнајми луксузно возило чија вредност е над 100.000 евра. За жал, во овие ситуации, НЕ ОДОБРУВАМЕ изнајмување возила БЕЗ УПЛАТА НА ДЕПОЗИТ и без одредена сума на расположливи пари на кредитната картичка на клиентот.

Зошто цените за изнајмување автомобили се менуваат во текот на годината?

Цените за изнајмување автомобили во Скопје и Северна Македонија, како и во други земји во светот, се менуваат неколку пати во текот на годината. Цените се највисоки за време на летната сезона и за време на новогодишните празници, бидејќи тогаш во Скопје и во Северна Македонија доаѓаат огромен број туристи и гости. Имајќи предвид дека во тие периоди од годината побарувачката за услуги и возила за изнајмување автомобили РАСТА ДРАСТИЧНО и дека на српскиот пазар нема доволно возила, многу често се случува цените на изнајмувањето автомобили да се зголемат за 100%.

Како изгледа процесот на резервација преку нашата веб-страница?

Кога правите резервација на одреден автомобил или возило преку нашата веб-локација, треба да добиете ОДГОВОР на вашата е-пошта за тоа дали возилото е достапно, заедно со условите за плаќање и изнајмување возило доколку е така. За жал, НЕ СМЕ МОЖНИ да ја потврдиме резервацијата на возилото преку е-пошта. Доколку возилото за кое испративте барање е достапно, нашите соработници од центарот за повици ќе ви се јават за дополнителни аранжмани во врска со резервација на возило. Нашите соработници од центарот за повици НЕМА ДА ви се јават ако возилото што го побаравте не е достапно за конкретните датуми што ги наведовте во барањето.

Значи, процесот на резервирање автомобили и возила преку веб-страницата функционира вака:

  1. клиентот испраќа ПРАШАЊЕ преку страницата
  2. го испраќаме ОДГОВОРОТ на барањето
  3. доколку возилото е достапно ќе следи ПОВИК од нашите соработници од кол центарот и ПОТВРДА на резервацијата.

Кога дефинитивно се потврдува резервацијата преку веб-страницата?

Само кога ќе ве повикаат нашите оператори за кол-центри, резервацијата СИГУРНО е потврдена.

Рент а кар Скопје | Контактирајте не Рент а кар Скопје - Call to action

Како да не контактирате?

Сакате да резервирате автомобил или имате дополнителни прашања? Контактирајте со нас сега!